Қазақ ұлттық тағамдарында, айнадағыдай, халықтың жаны, оның тарихы, салт-дәстүрлері көрініс тапты.
Ұлттық тағамдар күні әр үйде мерекелік тағамдар дайындалады-бешбармақ, қуырдақ, бауырсақ, құрт, сузбе, иримшик, қымыз, шұбат, айран.
Көктем мерекесі мен жаңару тағамдарының бірі-бауырсақ.
Бауырсақ-бұл жай ғана пісіру емес, ол ежелден күн мен бақытты бейнелейді. Сондықтан оларға ең қымбат және мейірімді қонақтар ғана емделеді.
Осы күнге "Қызғалдақ" және "Гүл" топтарының ата-аналары, балалары мен педагогтары "мерекелік бауырсақ"акциясын орайластырды. Ұлттық киімдегі жігіттер бауырсақ сыйлады